Thursday, 26 July 2012

Memori Ramadhan :'(

Assalamua'laikum. The time is 1.10 am. Its a miracle that I'm still awake at this hour. Tadi masa terawih, jumpa la satu sejadah ni, mmg sebijik macam sejadah arwah nenek aku. Aku da sebak da tgk sejadah tu. Bila balik bilik td, ok la, xde rasa sedih sgt. Then, Lukman msg aku ckp nenek sedara dy meninggal. Fuh.. Baru je aku nk lupa dkt arwah, then teringat balek. Tgh dgr lagu raya td, then terus hilang mood dgr lagu raya sebab aku rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuu sangat2 kt arwah nenek aku tu. T.T. Banyak kenangan dgn dy. Huhu..

*speechless*
1) Masa 6 years old. Dy pernah hantar aku g sekolah. Time tu bulan puasa. Dy sanggup tunggu aku seharian kt sekolah tu. Hebat x nenek aku? Aku x sempat nk balas jasa dy pun. He passed away when I was 7 years old. Tahun 1999. Masa dy meniggal tu, ayah aku suruh aku g panggil nenek sedara aku, so aku pn g la.. balek dari rumah nenek sedara aku tu, aku tgk sume org nangis. Then ayah aku cakap "Nek Wa dh meniggal" and aku pn menangis jugak time tu. Sebab aku da faham kot.

2) 1 day tu, bulan puasa gk ni. Aku cakap kt dy "nek, mak soh ktk marut nio k nya molah kueh". Maksud dy -+ cani la. "Nek, mak suh nenek parut kelapa". Padahal mak aku x suruh pn. Aku saje je nk kenakan nenek aku. Then dy bagi la kelapa tu kt mak aku. Mak aku pn tekejut la tibe2 je nenek aku kasi kelapa kt dy. Kesian kn nenek aku, penat je dy buat tu. Jahat giler aku. Aku hope dy ampunkan aku. T.T

3) Aku pernah suruh dy beli payung utk aku and dy belikan. Padahal x guna sgt pn payung tu. Aku guna utk main dango(pondok2) je. Sweet je nenek aku ni.

Banyak lagi kenangan dgn dy. Seriously aku rindu dy sangat2.

Nek, mun kitak gik masih kan best kitak dpt nangga kamek masok maktab. Kitak salu madah yg kamek akan jadi cikgu dolok. Nektok kamek dah masok maktab dah nek berkat doa kitak dolok nek. Kamek rindu gilak2 ngn ktk. Smoga kitak tenang jak dkt sia. Mun ktk gik ada, dapatlah kamek mintak maaf suma dosa kamek ngn kitak. Rindu ktk gilak2 eh nek T.T. Kamek sayang kitak nek. Mun dapat mek undur balit masa, mek mok gik betemu ngn ktk. Janji kamek ngn kitak, kamek akan selalu doakan kitak. T.T

Ya ALLAH ya tuhanKu, tempatkanlah nenek aku dalam kalangan orang2 yang beriman T.T
Wassalam
p/s: Nenek kt sini refers to atok. Dlm bhsa swak, nenek can be used for both gender
Wassalam :'(