Saturday, 21 April 2012

Penang and I

Assalamualaikum!
Hi uolss.. Nk storytelling la ptg ni. Dulu kn, aku x minat sgt ngn maktab ni.
Tp adla a friend of mine, dy ckp dy nk apply maktab once dpt result.
So, aku pn gigih la search sal maktab ni. Rupanya, ramai je senior yg 1 skolah
dgn aku dulu masuk maktab, so aku rasa x salah kn klo aku nk apply maktab
Then aku gtw la parents aku, dorg ckp dorg prefer aku masuk maktab.
Time tu, aku isi 1st choice mmg Bi la, second choice Maths.
Aku mmg suka speaking in English ni, dulu kala ad event kt sekolah, harusla aku pulun jd mc (Mula dah showing off. Huhu)
Pehimpunan pn dlm bi and aku ketua biro mc ke ape, nthla lupa da biro ape, yg pasti berkaitan dgn mc la.
Aku mmg suka bab2 jd mc ni.
Best kot ckp kt depan, guna mic, ko ade? Bi bm aku pulun jd mc.
Tp, kt maktab ni, x pernah try g time assembly. Segan I~ Haha
So far jd mc TESL RAYA je.. Tesl Raya 2010. (Mula dah melencong)
Coming back to the main topic.
Haaaa.. Aku confuse. Masa tu niat nk jd Engineer. Aku minat subjek Physics dulu. 
So, apply la uitm. Byk la benda d apply lepas dpt result time tu. Matrik, U, Maktab and S.P.A
Matrik dpt, tp xmo la, sebab dpt dekat Labuan. Alasan xmo g sebab Labuan jauh.
Then dpt uitm coarse Civil Engineering.
Time tu terjatuh cinta lak kt maktab.
So tunggu result maktab.
As expected, alhamdulillah dpt maktab ni. 
Excited ok time tu. Dlm ke-excited-an tu, aku x perasan yg aku dpt dkt Penang.
Kwn aku yg bgtw "Kitak dapat dekat Penang la Zanee".
And I was like. Penang? Ohmygod. Aku expect aku dpt dkt Kuching je.
Klo dkt Kuching, senang je nk balek umah. 3 4 jam sampai dh umah.
Tiba2 perasaan excited tu betukar jd transformer. Haha. Tiba da hilang da excited tu.
Sebab ape? Sebab dpt Penang. Jauh kot Penang dgn Swak.
Rasa nyesal lak reject Matrik and Uitm. 
Time tu, mak sedara aku gelak kt mak aku sebab aku g blaja jauh.
And 3 days lepas tu, cousin aku dpt nursing dkt KL. USCI kot klo x silap. 
Mak aku gelak balek kt mak sedara aku tu. Hahaha. 
Aku and cousin aku tu skrg boley jumpa time raya je.
Sadis hidup aku dgn cousin aku ni. 
And aku redha je. Nak wak guane. Dh rezeki kt Penang, Penang la jawabnya.

Kebetulan aku Penang & Belon(Aeroplane)
Padia ni? Kebetulan2 ni? Mcm ni citer dy.
Dulu zaman sekolah rendah, zaman hot ngn citer Mami Jarum tu.
Aku suka la ckp loghat Penang ni. Ni sebab terpengaruh dgn cite Mami Jarum tu la.
Tub2, skrg ni aku blaja kt Penang dh.
And masa kecik2 dulu, aku mmg nk sgt2 ni naek belon a.k.a Aeroplane. Org swak panggil Belon.
Skrg ni da boring da baek belon(Unsur riak di situ).

Best gak dok Penang ni. Makanan dy sedap. The best kot makanan Penang ni.
Aku first time g pasar malam time aku kt Penang ni.
Kt tpt aku, aku xsure la ade ke x. 
Tp cuaca Penang sgt panas as compared to Swak.
After a while kt Penang ni, aku da mula serasi dgn Penang. 
Cuma aku jarang nk g jalan2.
Bkn ape, aku malas nk g jalan2.
Klo nk g qb tu menyakitkan hati je nk tunggu bus.
Thats why aku prefer to stay indoor.
And 1 penyakit aku, aku pening kepala klo jalan2.
Xcukup ngn pening, muntah and mual. Sume la aku ade.
Tp xpernah demam g la sebab g jalan2.
Mmg x dinafikan Penang ni membangun berbanding dgn Samarahan.
Jauh la beza dy. Tp byk dugaan k klo tinggal dkt tpt yg havoc ni.
Klo salah pilih kawan, kita terjerumus. Tp, klo pandai jaga diri, InsyaAllah kita akan sentiasa selamat.
Pokoknya, jgn mudah terpengaruh dgn duniawi la.

Klo habis sem ni, bermakna aku ada 3 thn setengah g kt Penang ni.
Cepat kn masa berlalu?
Penang ni awesome! Haha. Tp klo da agak2 terbabas tu, da x awesome dh.
Ok. Letih dah type ni..
Cheerio Peeps! :)
Wassalam

2 comments:

  1. bukan ko jak yg letih taip. ak pun letih jgk cari balik line ak bila tlepas pndang. :D

    ReplyDelete
  2. hahaha... tu la ko. lain kali baca hati2. hadiah bday aku?

    ReplyDelete